
Interesseret i at levere til landets kommuner og regioner?
Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvordan man bliver leverandør til de offentlige køkkener. Her er gode råd til dig.
Den offentlige sektor er en spændende aftager. Stat, kommuner og regioner står for i alt 1.000.000 måltider dagligt, og der er især megen interesse i alt fra planteriget i denne tid. Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvordan man bliver leverandør.
De nyeste tal fra Landbrug & Fødevarer viser, at der serveres en million daglige måltider i landets mange offentlige køkkener. Det giver de offentlige køkkener et enormt potentiale for at drive den økologiske og grønne dagsorden.
I Landbrug & Fødevarer er vi naturligvis optagede af, hvor afgrøderne/produkterne til de mange måltider skal komme fra. Derfor har vi i husets markedsafdeling undersøgt, hvad skal der til for at blive leverandør til de offentlige køkkener. Og hvordan man kommer i gang.
Sådan kommer du i gang med at levere til den offentlige sektor
Vi har udviklet en guide til producenter. Det er sket i samarbejde med store grossisthuse, en række kommuner og Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), der står bag de rammeaftaler som størstedelen af landets kommuner og regioner bruger. Guiden er en del af indsatsen ’Klar til at levere: Økologiske afgrøder til den offentlige sektor’
Bag om projektet "Klar til at levere"
I 2023 har Landbrug & Fødevarer sat ekstra fokus på den offentlige sektor som aftager. Det har vi bl.a. gjort via projektet ’Klar til at levere: Økologiske afgrøder til den offentlige sektor’.
Indsatsen har bestået af følgende dele:
Synliggørelse af økologiske plante-producenter, der gerne vil samarbejde og levere til det offentlige. Det er formidlet via håndbogen "Klar til at levere" og denne online-oversigt
Formidling af vores indsigter til måltidsansvarlige og indkøbere i kommuner og regioner i hele landet.
Styrket samarbejde med grossister, udbydere af offentlige indkøbsaftaler og de offentlige indkøbere i kommuner og regioner
NB: Vil du også med på online-oversigten over økologiske plante-producenter? Så er der plads til flere på den digitale oversigt. Tilmeld dig via dette link. Det tager ca. 3 minutter.
Projektet er finansieret af Fonden for Økologisk Landbrugs pulje for plantebaserede fødevarer.