Case: Kartofler bliver til grønne ingredienser i fødevarer

Danske kartofler kan bruges til meget mere end tilbehør. Der findes fx en virksomhed i Brande, som udnytter hele kartoflen til plantebaserede ingredienser.

Der findes mange heldige kartofler i Danmark. Nogle af dem befinder sig i Brande, hvor KMC holder til. I snart 90 år har KMC udviklet, produceret og eksporteret kartoffelbaserede ingredienser til erstatning for animalske ingredienser i fødevareprodukter. Innovationsniveauet er tårnhøjt hos KMC og der bliver hele tiden forsket i nye, værdiskabende måder at anvende kartoflen på.

Kartoflen - en unik afgrøde

For KMC handler det grundlæggende om at udnytte hele kartoflen - fra saft og stivelse til protein og fibre. Virksomheden er en af de bedste i verden til at producere kartoffelingredienser, til brug bl.a. ost, pasta, vingummi, bagværk, kødalternativer og konfekture. I 2021/22 erstattede KMC 32.450 tons animalske ingredienser med plantebaserede. 

Læs mere i KMC's bæredygtighedsrapport her

Se hvordan kartoflen udnyttes til fulde i videoen her