Jane - afdelingskoordinator

Jane Korsgaard - afdelingskoordinator - Marked & Ernæring - Korrespondent i engelsk og fransk

"Der er en rigtig god kultur blandt medarbejderne. Vi bærer hinanden på hænder og fødder. Den styrke har jeg ikke oplevet i tidligere jobs."


Hvorfor Landbrug & Fødevarer?

Jeg kom til L&F for 7 år siden og er afdelingskoordinator i afdelingen for Marked og Ernæring. Jeg koordinerer projekter og aktiviteter i ind- og udland ift. afsætning af vores medlemmers produkter.

Hvad er dine arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med mange forskellige aktiviteter og events. Jeg er kontaktperson ift. afvikling af konferencer indenfor ernæringsområdet og eksport. Det kan fx være kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem, Food festival eller Årets Ret med Gris. Jeg har et meget alsidigt og teamorienteret arbejde.

Vi er jo sat i søen for at afsætte fødevarer fra vores medlemmer. Vi skal pleje og servicere vores medlemmer og invitere dem med til de aktiviteter, vi afholder. Når kronprinseparret fx skal til Japan, så tager vi fat i de relevante virksomheder. Det kan være en lille gedeis fra det midtjyske, der skal ud i verden på den måde. Så hjælper vi med forberedelserne. Det er noget af det, jeg arbejder med.

Hvordan bruger du din uddannelse?

Jeg er oprindelig uddannet engelsk og fransk korrespondent. Jeg har siden haft mange forskellige roller indenfor det administrative. Jeg kom til L&F gennem mit netværk og elsker det.

Hvad sætter du mest pris på i Landbrug & Fødevarer?

Jeg føler, at jeg flytter noget ift. fødevarer. Det er spændende at være tæt på hvad der rør sig. Nu fokuserer vi fx på et nyt område som planteproteiner, det skal jeg lære at navigere i. Det er det spændende ved at være her. Vi arbejder med emner, der vedrører os alle sammen. Man bliver vidende om, hvad der rør sig i hele fødevareklyngen. Og så laver vi gode events og fremstød. Sidst vi var på Sol over Gudhjem stod vi med food truck på torvet og serverede pølser og bolognese lavet på kalvehjerter. Det var en del af en konkurrence om indmad. Børnene stod og spiste pasta med bolognese og når de hørte, at den var lavet af hjerter, så blev de meget overraskede. Så fik vi en snak om at blive bedre til at udnytte hele dyret. Det var både sjovt og gav mening.

Vi laver også en stor konference om ernæring, som handler om at henvende sig til de ernæringsprofessionelle. Det er den tunge faglige afdeling, hvor vi formidler den sidste forskning om ernæring og fødevarer.

L&F er en meget faglig stærkt funderet virksomhed. Der er en rigtig god kultur iblandt medarbejderne. Min afdeling er meget udadvendt og har mange gode teams.

Vi bærer hinanden på hænder og fødder og hjælper hinanden godt. Den styrke har jeg ikke oplevet i tidligere jobs.

Hvilken forskel er du med til at gøre?

Jeg har en stolthed i det jeg laver. Vi er sammen om at flytte noget, og det kan jeg godt lide. Fødevarer er et spændende emne og det rykker sig gevaldig ift. bæredygtighed. Vi skal være optaget af produktionen, af det grønne og fortælle de gode historier om vores fødevareerhverv. Når jeg fx får opskrifter med hjem på en hjertebolognese, så laver hele familien den pludselig. Jeg er jo engageret i mit arbejde og har lyst til at videregive det til andre. Man bliver nysgerrig i sit eget køkken. Nu skal jeg lave brocolliboller med loppefrøskaller, det bruger jeg en del tid på.