Foto: Carsten Medum Madsen/Colourbox
L&F Oksekød
L&F Oksekød er en faglig sektion i Landbrug & Fødevarer, der arbejder for at sikre en stærk og levedygtig oksekødsproduktion i Danmark.
Gennem proaktiv interessevaretagelse arbejder vi for, at medlemmernes vilkår forbedres, og at sektorens kernebudskaber bliver formidlet og udbredt til forbrugere, detailhandlen, foodservice, myndigheder, institutioner, organisationer og andre.
Den danske okse- og kalvekødproduktion er kendetegnet ved konstant fokus på forbedret effektivitet og høj ressourceudnyttelse, mens der samtidig er fokus på at minimere miljø- og klimapåvirkning. Mere end 80% af al okse- og kalvekød produceret i Danmark stammer fra mælkeproduktionen, og den resterende del udgør kvæg fra naturpleje, hvilket er afgræsning af arealer, der ikke er optimale til andre former for fødevareproduktion. Dyrevelfærd er en vigtig del af dansk kvægopdræt og kommunikeres til forbrugerne via det statslige dyrevelfærdsmærke.
Lige konkurrencevilkår i både Danmark og i udlandet er fundamental for medlemmernes konkurrenceevne, men uensartede produktionsvilkår giver både udfordringer og muligheder, når det kommer til afsætning af oksekød. Opgaven er at mindske udfordringerne og skabe værdi ud af mulighederne.
Med sine unikke smagsoplevelser og ernæringsegenskaber udgør okse- og kalvekødet en del af en varieret og bæredygtig kost med fokus på lidt, men bedre.
L&F Oksekød arbejder for at oplyse om den danske okse- og kalvekødssektors proaktive indsatser, som er en del af løsningen i en bæredygtig, fremtidig kvægproduktion med produktion af både mælk og oksekød.