Økologisektionens årsmøde 2022

Økologisektionen holdt torsdag den 27. oktober 2022 årsmøde på Landbrugsskolen Sjælland i Høng under overskriften ”Sådan styrker du gårdens robusthed”.

Klima, grøn omstilling, energikrise og fremtidens økologi. Det var nogle af hovedoverskrifterne i den beretning som Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen, Landbrug & Fødevarer og Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer, fremlagde til sektionens årsmøde. Her kan du læse beretningen 

Valg til økologisektionens bestyrelse

Efter beretning og debat blev der afholdt valg til Økologisektionens bestyrelse. 
Hans Erik Jørgensen og Thomas Helle blev genvalgt som hhv. formand og næstformand. Anders Steengaard, Esben Møller Xu, Ole Olsen og Jens Peter Pors Eriksen blev valgt til bestyrelsen med Heino Mølholm som suppleant. Se den nye bestyrelse her.
 
Årets Øko-elev 2022
Første punkt på eftermiddagens program var kåring af Årets Øko-elev. Med 14 dygtige kandidater fra 9 forskellige landbrugsskoler var dommerkomitéen kommet på en svær opgave, da de blandt disse skulle finde 3 nominerede. Læs mere om kåringen her.   

Sådan styrker du gårdens robusthed
Hvordan skaber man en mere robust produktion var det overliggende tema for eftermiddagens temadebat. I alt  5 landmand og rådgivere delte fra deres forskellige ståsteder ud af deres erfaringer med at arbejde på at øge robustheden i den økologiske produktion. . 

Se deres oplæg her: 

”Next generation – nye veje – nye muligheder”
Eftermiddagens sidste oplæg satte fokus på forskellige initiativer, der hjælper unge i gang inden for den økologiske produktion.  Her fortalte Rasmus Willig fra foreningen Andelsgaarde om foreningens formål og virke, og Kim Qvist fra Den Økologiske Jordbrugsfond fortalte om fondens arbejde for at hjælpe unge landmænd i gang uden at de har behøver at have mange millioner på opsparingskontoen.   

Se deres oplæg her: 

Billeder fra dagen: