
Publikation, 12.marts 2020
Danskernes brug af færdigretter
Færdigretter vinder mere og mere indpas og er for mange danskere en god hjælp i en travl hverdag.
Tal fra GfK viser en tydelig fremgang for helt eller delvist færdiglavet mad, og undersøgelsen peger da også på, at den helt eller delvist færdiglavede mad er blevet populær blandt alle typer af forbrugere, som oplever, at den er et godt og sundt alternativ til den helt hjemmelavede mad.
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes brug af og tanker omkring færdigretter (helt eller delvist færdiglavede retter). Hvilke udfordringer løser færdigretter? I hvilken anledning tilvælges færdigretter? Og hvad er danskernes samlede indtryk af færdigretter?
De vigtigste indsigter er:
- Tid og især prioritering af, hvordan vi bruger vores tid, er den primære årsag til, at den helt eller delvist færdiglavede mad tilvælges. Det skyldes, at forbrugerne fravælger at lave maden fra bunden i en travl hverdag, samt ønsker at bruge tiden på andet end madlavning.
- Færdigmaden er populær blandt alle segmenter, men det er især blandt de unge forbrugere, samt børnefamilier, at den er en stor hjælp i en travl tid. Disse forbrugere får i mindre grad planlagt deres måltider og vil desuden hellere bruge deres tid på andet end madlavning.
- Det helt færdige eller delvist færdige måltid er ikke et tabu, men derimod er forbrugerne samlet set tilfredse med både smag, pris og sundhed i færdigmaden.