Publikation, 26.maj 2020
Fremtidens protein skal være velkendt
I denne analyse stille Landbrug & Fødevarer skarpt på fremtidens proteinkilder.
Protein er en vigtig del af menneskers krop, kost og generelle sundhed. Og i takt med en stigende verdensbefolkning og en større andel verdensborgere, er der behov for at fokusere på, hvordan en stigende efterspørgsel efter protein kan imødekommen. I denne analyse stille Landbrug & Fødevarer derfor skarpt på fremtidens proteinkilder, for blandt andet at afklare, hvilke af de fremtidige proteinkilder, de danske forbrugere allerede har smagt og hvilke af dem, de ikke har smagt, som de kunne forestille sig at ville smage.
De vigtigste indsigter er:
- Protein er det næringsstof som flest forbrugere gør sig umage for at spise mere af, hvoraf særligt yngre og kvinder gør sig umage for at få mere sammenlignet med andre aldersgrupper og køn
- 30 pct. af forbrugerne ønsker at spise flere proteiner fra planteriget, men det er animalske kilder til protein som topper listen over de bedste kilder, ifølge forbrugerne
- 93 og 78 pct. af forbrugerne erklærer sig enige eller overvejende enige i, at protein er vigtigt i forbindelse med hhv. muskelopbygning eller hvis man dyrker sport
- Forbrugerne ønsker velkendte proteinkilder, hvilket kan skyldes at forbrugerne ved, hvad det er, og de kan passe bedre ind i den etablerede madkultur. I fremtiden vil der formodentlig være større fokus på ’alternative’ proteinkilder, hvorfor anvendelighed og smag bliver centralt i forsøget på at få det integreret i danskernes kost