Foto: Tue Fiig

Publikation, 20.august 2024

God smag og anvendelighed går igen i valget af kød

I denne analyse undersøges hvor ofte forskellige kødtyper bliver spist og hvad der gøres af overvejelser, når der vælges mellem de forskellige kødtyper.

De vigtigste indsigter er:

  • Ifølge danskerne er kylling den mest spiste kødtype i Danmark. Adspurgt mener seks ud af ti, at de spiser kylling på ugentlig basis. Dernæst følger grisekød og oksekød, som spises af omtrent hver anden forbruger på ugentlig basis.
  • Når det kommer til valget af kød til aftensmad, er der forskellige faktorer, de danske forbrugere tænker på, når de skal vælge mellem forskellige kødtyper:
    • Når det gælder kylling, kommer sundhed i top. Derudover bliver der fremhævet, at kylling er hurtigt og nemt at tilberede, samt at det er velegnet til hverdagsmad. Smagen er også en vigtig faktor, men den vurderes en smule lavere sammenlignet med grisekød og oksekød.
    • Når oksekød vælges, er det især på grund af den gode smag, at det er anvendeligt i mange retter, samt at det mætter godt og er hurtigt og nemt at tilberede.
    • For grisekød er det mest afgørende, at det er velegnet til hverdagsmad. God smag og anvendelighed i mange retter er også grunde til at netop grisekød vælges til aftensmaden.
    • Når kalvekød vælges, er det ligeledes på grund af den gode smag. En fjerdedel af forbrugere, der spiser kalvekød, lægger vægt på, at kalvekødet er dansk, mens andre faktorer som lavt fedtindhold, udskæring og god kvalitet bliver nævnt
    • Fisk og fiskepålæg adskiller sig markant fra de øvrige kødtyper, da det især bliver valgt til på grund af sundheden. Smag og at det er indbydende og lækkert, er også grunde til at fisken bliver valgt til. Derudover nævnes kvaliteter som friskhed samt et lavt fedtindhold.   

Læs hele analysen her