
Analyse af danskernes holdninger til klima og bæredygtighed
I en ny undersøgelse har Landbrug & Fødevarer spurgt til danskernes holdninger og prioriteringer indenfor bæredygtighed med fokus på, hvilke bæredygtighedshandlinger man helst selv vil bidrage med. I analysen identificeres desuden fem forskellige strategier til et mere bæredygtigt forbrug.
Den nye undersøgelse er en gentagelse to tidligere undersøgelser gennemført i hhv. 2019 og 2020. Den nye analyse sætter fokus på seneste undersøgelse, men sammenligner med tidligere målinger, hvor det er relevant.
I analysen ser vi bl.a. nærmere på:
- Hvilken indflydelse har bæredygtighed ved indkøb af mad og drikke og hvorfor?
- Hvad er ifølge danskerne de væsentligste grunde til at købe mad og drikke, der er mere bæredygtigt produceret?
- Hvilke aktører har ifølge danskerne det største ansvar for en bæredygtig produktion af mad og drikke?
- Hvilke bæredygtighedshandlinger kan danskerne forestille sig selv at gøre, og hvor lette/svære vurderes de at være at føre ud i livet?
- Hvor vigtige mener danskerne, at de forskellige bæredygtighedshandlinger er for klimaet og bæredygtigheden?
Læs mere her.