
Sydkorea: Fastholder kødforbrug trods klimabekymringer
I denne markedsanalyse sættes der fokus på forbrugere i Sydkorea, hvor Kantar og Wilke på vegne af L&F har gennemført en befolkningsundersøgelse i 2022.
Mange af fødevareklyngens produkter eksporteres til lande både i og uden for Europa. Landbrug & Fødevarer sætter derfor løbende fokus på madkultur, holdninger og adfærd blandt forbrugere i andre lande end Danmark for derigennem at hjælpe fødevareproducenter med at tilrettelægge produktudvikling og markedsføring. I denne analyse er turen kommet til et fokus på sydkoreanske forbrugere, hvor Kantar og Wilke på vegne af Landbrug & Fødevarer har gennemført en befolkningsundersøgelse i 2022.
De vigtigste indsigter er:
- Den globale opvarmning/drivhuseffekt er den største bekymring for de sydkoreanske forbrugere efterfulgt først af forurening af miljø og natur og dernæst af viruspandemier. Ældre forbrugere bekymrer sig generelt mere end de yngre.
- Der ses også en stigende interesse for at spise klimavenligt. 2 ud af 3 sydkoreanere angiver, at de er blevet mere interesserede i at spise klimavenligt. Og for en nogenlunde tilsvarende andel gælder, at de i nogen eller høj grad tænker over fødevarernes klimaaftryk og bæredygtighed, når de køber ind. Igen er det i højere grad de ældre end de yngre forbrugere, som tænker og angiver at agere klimavenligt.
- Blandt de sydkoreanske forbrugere nyder grisekød langt den største popularitet efterfulgt af fisk/skaldyr.
- I løbet af de to sidste år har de fleste sydkoreanere fastholdt deres kødforbrug, men der er en lidt større andel, som angiver at have øget deres kødforbrug i forhold til den andel, som har sænket deres kødforbrug. Det er især de yngre forbrugere, som har øget deres kødforbrug, og de ældre som har sænket det.
Sammenlignet med en række udvalgte markeder/regioner vurderer sydkoreanerne deres egne fødevarer som de bedste på de fleste kriterier. Med hensyn til værdi for pengene vurderes de amerikanske fødevarer dog bedst. Danmark har de mest miljøvenlige fødevarer og er de næstbedste efter Sydkorea med hensyn til høj kvalitet, fødevaresikkerhed og bæredygtig.