Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer engagerer og involverer sig i danskernes sundhed i mange forskellige sammenhænge og på mange forskellige niveauer.
Alliancen er en bred sammenslutning af organisationer, selskaber og virksomheder, der forener stærke kræfter for en blivende indsats mod underernæring.
Landbrug & Fødevarer er med i Rådet for sund mad, et offentligt-privat partnerskab med 30 medlemmer, der alle har en fælles vision: Alle skal spise sundere.
På Madskolerne lærer børn at lave god, sund mad, de dyrker motion og de besøger fødevareproducenter.
Landbrug & Fødevarer har også stort fokus på de mad- og ernæringsprofessionelle, bl.a. med to websites, der tilbyder rådgivning og viden.
I det danske fødevareerhverv arbejder vi hver dag for at producere mere med mindre, for at gøre en mærkbar forskel for det globale klima.
Som al anden produktion påvirker landbrugs- og fødevareproduktion omgivelserne - både miljø, klima og natur.
Bliv klogere på hvordan husdyrene lever i Danmark og hvordan afgrøderne dyrkes på markerne.
Hvis landbrug- og fødevareproduktion udføres på en bæredygtig, produktiv og ressource-effektiv måde kan sektoren bidrage til at opfylde alle 17 Verdensmål.
Landbrugs- og fødevareerhvervet er en central aktør i de forpligtelser, som Danmark har i forhold til blandt andet FN’s verdensmål og klimaudfordringen.
Økologi handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur, klima og dyrevelfærd.
Læs om hvordan fødevarer produceres i Danmark, find nyhedsbreve og bliv klogere på fødevaresikkerhed.