Gode Råvarer

Goderåvarer.dk er et website for fagpersoner med interesse for mad. Websitet kan bruges som et opslagsværktøj og kan derved også bruges som led i undervisning, der fokuserer på mad og sundhed.

Madkundskabsforum

Madkundskabsforum er et site til lærere, der underviser i faget madkundskab. Her kan du som madkundskabslærer finde inspiration og relevante undervisningsmaterialer til brug i faget. Du kan finde inspiration i forhold til aktiviteter, råvarer, sundhed, hygiejne, madlavning og måltider og finde information om fødevareproduktion og mærkning.

Madskoler

På en Madskole tager børnene grydeskeen i egen hånd i en uge af deres skoleferie. De lærer at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på ekskursion, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord hos en dansk jordbrugs- eller fødevarevirksomhed. Formålet er at lære børn og unge om sund kost og motion på en sjov og aktiverende måde.

Økologi for gymnasiet

Økologiforgymnasiet.dk er et temabaseret undervisningsmateriale om økologi for gymnasieelever, der ønsker at arbejde med økologi i relation til fagene biologi, naturgeografi og samfundsfag. Formålet med undervisningsmaterialet er at give en samlet indføring til den økologiske landbrugsproduktion, reglerne bag og hvordan den økologiske dyrkningspraksis påvirker jorden, næringsstofkredsløbene og biodiversitet.

Skole – Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer er tæt engageret i vores uddannelsessystem gennem Skoletjenesten, hvor vi udarbejder undervisningsmaterialer til folkeskolen og tilbyder besøg på landbrugsbedrifter. Læs mere om Skoletjenesten og om erhvervets tilbud til landets skoler her.