Landbrug & Fødevarer
Fakta om fødevareklyngen udgives årligt af L&F. I publikationen kan du finde de seneste analyser og statistikker om den danske fødevareklynge.
Regenerativt landbrug er en vej til en mere bæredygtig fødevareproduktion og en del af bæredygtighedsdagsorden for mange fødevarevirksomheder.
For Landbrug & Fødevarer er det vigtigt, at vores landbrugsdyr har god velfærd gennem hele livet.
Køer på græs
I det danske fødevareerhverv arbejder vi hver dag for at producere mere med mindre, for at gøre en mærkbar forskel for det globale klima.
Nyhed, 15.januar 2025
Den 23. januar 2025 samler Kartoffelkongressen branchen. Denne gang med ekstra fokus på de unge. Samtidig knytter Danske Kartofler sig tættere til L&F.
D. 24. og 25. februar stimler kvægbranchen sammen i Herning til til årets kvægkongres. Det bliver en kongres, der stiller skarpt på faglighed og fællesskab.
Nyhed, 07.januar 2025
Begrebet regenerativt landbrug er bredt, men kernen er klar: Det handler om at forbedre jordens sundhed, styrke biodiversiteten og binde kulstof.
Nyhed, 27.december 2024
2025 bliver året, hvor vi med grøn trepart har fået rammerne til at forme vores egen fremtid og sikre et stærkt og konkurrencedygtigt fødevareerhverv.
Nyhed, 17.december 2024
Det er et vigtigt skridt i implementeringen af grøn trepart, at danske landmænd har søgt frivillige aftaler i et rekordstort omfang fra pulje.
Nyhed, 12.december 2024
Reaktion og foreløbige tiltag fra Landbrug & Fødevarer Gris som følge af TV2-dokumentaren ”Hvem passer på grisene”.
Nyhed, 09.december 2024
Fødevareklyngens eksport forventes at runde 200 mia. kr. i 2024.
Nyhed, 22.november 2024
Landbrug & Fødevarer hilser finanslovsaftalen for 2025 velkommen, som blandt andet sikrer vigtig finansiering til den grønne trepart og prioriterer skolemad.
Arrangement, 23.januar 2025
Velkommen til Kartoffelkongressen 2025, som afholdes den 23. januar fra kl. 09.00 til 16.00 på Vingsted aktivt hotel & konferencecenter.
Arrangement, 28.januar 2025
Dansk fjerkræproduktions største faglige begivenhed løber igen af stablen i starten af 2025.
Arrangement, 24.februar 2025
Tag med til Kvægkongres d. 24.-25. februar i Herning og vær en del af årets vigtigste begivenhed for kvægbranchen.
Arrangement, 19.maj 2025
Join the Danish Pavilion at one of Asia’s biggest food events
Arrangement, 10.juni 2025
Sæt kryds i kalenderen, når Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer afholder sommermøde d. 10. juni 2025.
Arrangement, 18.august 2025
I august er Danmark værter for Organic Summit, et internationalt topmøde med fokus på, hvordan økologien kan styrke den grønne omstilling af fødevaresystemet.
Arrangement, 04.oktober 2025
Kom med på de økologiske fællesstande i temaerne 'organic', 'dairy' og 'alternatives'.
Arrangement, 21.oktober 2025
Sæt kryds i kalenderen den 21.-22. oktober 2025, for her slår vi endnu engang dørene op til Grisekongres og årsmøde i L&F Sektor for Gris.
Som al anden produktion påvirker landbrugs- og fødevareproduktion omgivelserne - både miljø, klima og natur.
Bliv klogere på, hvordan husdyrene lever i Danmark og hvordan afgrøderne dyrkes på markerne.
Økologi handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur, klima og dyrevelfærd.
Hvis landbrug- og fødevareproduktion udføres på en bæredygtig, produktiv og ressource-effektiv måde kan sektoren bidrage til at opfylde alle 17 Verdensmål.
Landbrugs- og fødevareerhvervet er en central aktør i de forpligtelser, som Danmark har i forhold til blandt andet FN’s verdensmål og klimaudfordringen.
Landbrug & Fødevarer engagerer og involverer sig i danskernes sundhed i mange forskellige sammenhænge og på mange forskellige niveauer.
Læs om hvordan fødevarer produceres i Danmark, find nyhedsbreve og bliv klogere på fødevaresikkerhed.
Meld dig ind i landbrugets største faglige fællesskab – både lokalt og på landsplan.