Økotrip (Podcast)

Ta' med på tur ud i det økologiske Danmark. Her arbejder økologiske landmand hver dag for skabe gode økologiske råvarer med omtanke for dyr, jord og planter.

Økologi i Danmark - veje til succes

Materiale der fortæller om økologiens veje til succes i Danmark. Findes på dansk, tysk, engelsk, fransk og kinesisk. Til brug på ved afsætningsaktiviteter i ind- og udland.

Om økologi

Økologisk fødevareproduktion handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd.

Økoboost

I november 2020 afholdt L&F Økologi to virtuelle arrangementer med titlen 'Økoboost for fremtidens landmænd' for elever på landbrugets lederuddannelser. Se oplæggene her.

Økologiske mærker

Der er flere mærker, som markerer økologi på produkterne. Ud over det røde danske Ø-mærke er der et EU-mærke. Over 2000 restauranter og storkøkkener kan vise deres økologiske profil med det økologiske spisemærke.

Det økologiske marked

Salget af økologiske varer fortsætter med at stige i Danmark, og vi er det land i verden, hvor økologien har den største markedsandel. Det er især mejeriprodukter, æg, gulerødder og visse typer frugt & grøntsager samt havregryn og mel, som danskerne i stor stil putter i indkøbskurven.

Økologiske fødevarer

Den økologiske produktion omfatter efterhånden mange forskellige produkter som mel, mælk, kød, æg, frugt og grønt samt fisk. Læs mere om hvilke krav der er til produktionen og hvordan den foregår.

Forarbejdede økologiske fødevarer

Økologiske råvarer produceres hos landmanden efter økologireglerne, der tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. Når produkterne forlader stalddøren, sker den videre forarbejdning også efter særlige økologiske regler.

Lovgivning og kontrol

Den økologiske produktion er underlagt lovgivning og kontrol, der sikrer, at produktionen og produkterne lever op til den økologiske tankegang.

Økologisektionen

Læs mere om Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer på Medlemsforum.

Nyheder om økologi

Se nyheder om økologi fra Landbrug & Fødevarer.

Holdning til økologi

Læs om hvordan vi arbejder for at udvikle en markedsdreven og bæredygtig økologisk fødevareproduktion.

Recirkulering af næringsstoffer

Recirkulering af næringsstoffer er en grundsten i økologisk landbrug. Derfor har Landbrug & Fødevarer stort fokus på dette.

Publikationer

Her finder du publikationer udgivet af Landbrug & Fødevarer Økologi.

Velkommen til økologien

Kom godt fra start som ny økolog. I startpakke til nye økologer finder du fakta-ark med nyttig viden og gode tips om de forskellige produktionsgrene og andre emner, der er vigtige for økologer.

Økologisk Sommermøde 2023

Økologisektionens årsmøde 2022

Netværk for Unge Økologer

Ny strategi for økologi

Økologisk nyhedsbrev

ØKOLOGI – inspiration til jordbruget

Klima og Økologi