Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

The Organic Way

Her finder du materiale, der henvender sig til økologiske fødevarevirksomheder og organisationer, der gerne vil brande dansk økologi på eksportmarkederne.

Om økologi

Økologisk fødevareproduktion handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd.

Mere økologi i Danmark

Det økologiske erhvervsteam kom den 7. april 2017 med sine anbefalinger til, hvordan en markedsdrevet økologisk sektor kan styrkes og den danske økologiske produktion kan udvikles. Landbrug & Fødevarer bakker op.

Økologiske mærker

Der er flere mærker, som markerer økologi på produkterne. Ud over det røde danske Ø-mærke er der et EU-mærke. Over 2000 restauranter og storkøkkener kan vise deres økologiske profil med det økologiske spisemærke.

Det økologiske marked

Salget af økologiske varer stiger i Danmark, og vi er det land i verden, hvor økologien har den største markedsandel. Det er især mejeriprodukter, æg, havregryn, mel, yoghurt samt visse typer frugt & grøntsager, som danskerne i stor stil køber som økologiske.

Økologiske fødevarer

Den økologiske produktion omfatter efterhånden mange forskellige produkter som mel, mælk, kød, æg, frugt og grønt samt fisk. Læs mere om hvilke krav der er til produktionen og hvordan den foregår.

Forarbejdede økologiske fødevarer

I forarbejdningen af økologiske produkter er der fokus på at lave en så skånsom forarbejdning som muligt, med brug af færrest mulige tilsætningsstoffer.

Lovgivning og kontrol

Den økologiske produktion er underlagt lovgivning og kontrol, der sikrer, at produktionen og produkterne lever op til den økologiske tankegang.

Økologisektionen

Læs mere om Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer på Medlemsforum.

Nyheder om økologi

Se nyheder om økologi fra Landbrug & Fødevarer.

Holdning om økologi

Læs om hvordan Landbrug & Fødevarer arbejder for at udvikle en markedsdreven og bæredygtig økologisk fødevareproduktion.

Recirkulering af næringsstoffer

Recirkulering af næringsstoffer er en grundsten i økologisk landbrug. Derfor har Landbrug & Fødevarer stort fokus på dette.

Årsmøde i Økologisektionen 2019

Økologisk nyhedsbrev

Kåring af årets øko-elev 2019

Landbrug & Fødevarers Økologiarbejde 2019

Økologiske Sommermøder 2019

Nye krav til gødning og halm skal løfte økologien

Økologi 2021 – sammen om udviklingen

Strategi for Landbrug & Fødevarer Økologi 2018-2010

10-punktsplan til videreudvikling og dynamik i økologien

ØKOLOGI – inspiration til jordbruget

Økologiens ØBC