
Materiale der fortæller om økologiens veje til succes i Danmark. Findes på dansk, tysk, engelsk, fransk og kinesisk. Til brug på ved afsætningsaktiviteter i ind- og udland.

Økologisk fødevareproduktion handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd.

I november 2020 afholdt L&F Økologi to virtuelle arrangementer med titlen 'Økoboost for fremtidens landmænd' for elever på landbrugets lederuddannelser. Se oplæggene her.

Der er flere mærker, som markerer økologi på produkterne. Ud over det røde danske Ø-mærke er der et EU-mærke. Over 2000 restauranter og storkøkkener kan vise deres økologiske profil med det økologiske spisemærke.

Salget af økologiske varer fortsætter med at stige i Danmark, og vi er det land i verden, hvor økologien har den største markedsandel. Det er især mejeriprodukter, æg, gulerødder og visse typer frugt & grøntsager samt havregryn og mel, som danskerne i stor stil putter i indkøbskurven.

Den økologiske produktion omfatter efterhånden mange forskellige produkter som mel, mælk, kød, æg, frugt og grønt samt fisk. Læs mere om hvilke krav der er til produktionen og hvordan den foregår.

Økologiske råvarer produceres hos landmanden efter økologireglerne, der tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. Når produkterne forlader stalddøren, sker den videre forarbejdning også efter særlige økologiske regler.

Den økologiske produktion er underlagt lovgivning og kontrol, der sikrer, at produktionen og produkterne lever op til den økologiske tankegang.

Læs mere om Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer på Medlemsforum.