Oksekød - indblik i eksportmuligheder

Find information om forbrug, import, eksport og importtoldsatser for oksekød på de væsentligste markeder for oksekød i Europa, Afrika, Mellemøsten og Asien.

På kortet herunder kan du finde seneste nyt om de væsentligste markeder for oksekød.

Bemærk: Kortet fungerer ikke i webbrowseren Microsoft Edge. Brug i stedet Google Chrome eller Firefox. 

Dansk oksekød på verdenskortet

Danmark producerer oksekød af høj kvalitet. Der slagtes årligt en halv million kvæg i Danmark herunder malkekvæg, kødkvæg og kalve. 

Dyrevelfærden er høj og kvæget lever i moderne stalde, hvor landmænd og myndigheder konstant arbejder på at forbedre trivslen for dyrene. 

I L&F tilbyder vi eksportrådgivning til dig, der vil eksportere dansk oksekød til udlandet. Ønsker du rådgivning, så kontakt konsulent Nanna Louise Stensvig på mail: nlss@lf.dk

Sådan læser du nøgletallene på verdenskortet

Klik på kortet ovenfor og find fakta om de væsentligste markeder for handel med oksekød. Klik videre og find information om det enkelte marked. Tallene læses sådan:

Forsyningsbalance: En opdeling af forsyningsbalancen på produktion, import, bruttoforsyning, eksport og indenlandsk forbrug. Sammenlign det valgte land eller region med Danmark, og få på denne måde et godt overblik over forsyningsbalancen.

Markedsadgang: Beskriver om Danmark har markedsadgang til det valgte land i form at et bilateralt eksportcertifikat for oksekød til landet. Vil du vide mere, så kontakt Nanna Louise Stensvig på mail: nlss@lf.dk.

Kødeksport: Verdenskortet giver dig oplysninger om kødeksporten fra EU pr år. Her kan du sammenligne EU-28 og Danmark og få et overblik over tons slagtekropsækvivalent pr. år.

Generelle oplysninger: Du finder også oplysninger om bruttonationalprodukt (BNP), befolkningstal, BNP/indbygger samt oksekødsforbrug pr. indbygger. Oversigten gør det nemt at sammenligne det valgte land eller område med Danmark.

Toldsatser: Se toldsatser for forskellige produkter, herunder fersk (udbenet oksekød), frosset (udbenet oksekød) og spiselige slagtebiprodukter. Vi viser dig en liste med KN-kode og toldsats.

Datakilder: Import/eksport og produktionstal er baseret på data fra FAOSTAT. Toldsatser er baseret på data fra Europa-Kommissionens Market Access Database. Generelle oplysninger er baseret på data fra Verdensbanken og egne beregninger.