Landbrug & Fødevarer
Læs om hvordan fødevarer produceres i Danmark, find nyhedsbreve og bliv klogere på fødevaresikkerhed.
Bliv klogere på produktionen af oksekød i Danmark, find seneste nyt om eksportmuligheder og den globale handel med okse- og kalvekød.
Bliv klogere på hvordan kyllinger slagtes, og hvad halalslagtning betyder.
Før den rå mælk ender som mejeriprodukter, skal den igennem en række processer på mejeriet. Læs mere om det her.
På ægpakkerierne kontrolleres, sorteres og pakkes æggene. Derfra sendes de videre til butikker eller til fabrikker.
Madvarer skal være sikre at spise. Det betyder, at der skal gøres mest muligt for at sikre, at de ikke indeholder uønskede bakterier eller reststoffer.
Ingredienser og tilsætninger er essentielle komponenter, når man snakker om funktionalitet, sundhed og bæredygtighed.
Find oversigt over ændringer af eksportrestriktioner som tredjelande har indført vedr. danske dyr og produkter som fremgår af Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Find en oversigt over certifikater til brug ved eksport af fjerkrækød og fjerkrækødprodukter.
Hvert år den 7. juni markerer Landbrug & Fødevarer Codex Alimentarius’ verdensomspændende World Food Safety Day.
In this dashboard you can find daily updated data from the Rapid Alert Systems for Food and Feed (RASFF).
Nyhedsbrevet formidler viden om ny EU og dansk lovgivning, vejledninger mm., primært rettet mod virksomheder, der producerer kød og kødprodukter.
Hjemmeside til brug for medlemmer af Landbrug & Fødevarer, som en del af dokumentationen for den udførte hazardanalyse. Adgang kræver login.
Find branchekoder for diverse kontroller og lignende her.
Listen viser de lande, som Japan anser som fri for en række husdyrsygdomme, og som dermed er kvalificeret til at eksportere til landet.
I det danske fødevareerhverv arbejder vi hver dag for at producere mere med mindre, for at gøre en mærkbar forskel for det globale klima.
Som al anden produktion påvirker landbrugs- og fødevareproduktion omgivelserne - både miljø, klima og natur.
Bliv klogere på hvordan husdyrene lever i Danmark og hvordan afgrøderne dyrkes på markerne.
Hvis landbrug- og fødevareproduktion udføres på en bæredygtig, produktiv og ressource-effektiv måde kan sektoren bidrage til at opfylde alle 17 Verdensmål.
Landbrugs- og fødevareerhvervet er en central aktør i de forpligtelser, som Danmark har i forhold til blandt andet FN’s verdensmål og klimaudfordringen.
Økologi handler om at skabe en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur, klima og dyrevelfærd.
Landbrug & Fødevarer engagerer og involverer sig i danskernes sundhed i mange forskellige sammenhænge og på mange forskellige niveauer.