
Her kan du læse beskrivelser af, hvordan slagtning af svin, kreaturer og slagtekyllinger foregår.

Sødmælk, minimælk, fløde, yoghurt, ymer, gul ost, flødeost og hytteost. Før den rå mælk ender som mejeriprodukter, skal den igennem en række processer på mejeriet.

På ægpakkerierne kontrolleres, sorteres og pakkes æggene. Det gælder både buræg, økologiske, frilands og skrabeæg. Der fra sendes de videre til butikker eller til fabrikker.

Nyhedsbrevet ”Food and Feed Safety Alerts” udkommer ugentligt og månedligt og indeholder data fra hele verden om udvalgte varegrupper. Data omfatter sager om svindel, men også en række andre overtrædelser af fødevarelovgivning.

Mad er i høj grad et spørgsmål om at nyde og opleve - men den skal selvfølgelig også opfylde vores behov for energi og næringsstoffer.

God køkkenhygiejne handler om at opbevare, håndtere og tilberede madvarer på den rigtige måde.

Madvarer skal naturligvis være så sikre som overhovedet muligt at spise. Det betyder, at der skal gøres mest muligt for at sikre, at de ikke indeholder sygdomsfremkaldende bakterier og uønskede reststoffer.

Ingredienser og tilsætninger er essentielle komponenter, når man snakker om funktionalitet, sundhed og bæredygtighed. Læs med her og lær om applikationerne helt fra jord til bord.

Nyhedsbrevet ”Lovgivnings-Nyt”, udkommer ca. 8 gange om året. I nyhedsbrevet formidler L&F viden om ny EU og dansk lovgivning, vejledninger mm. primært rettet mod virksomheder, der producerer kød og kødprodukter.

Hjemmeside til brug for medlemmer af Landbrug & Fødevarer, som en del af dokumentationen for den udførte hazard analyse. Adgang kræver login.

Egenkontrol med kreaturslagterier og oksekødsopskæringsvirksomheder, kontrol af restkoncentrationer, forsegling af transportvogne og containere, Branchekode for beskyttelse af svin fra modtagelse til aflivning samt fødevarekædeoplysninger.

Hvert år den 7. juni markerer Landbrug & Fødevarer Codex Alimentarius’ verdensomspændende World Food Safety Day.