Branchekoder
Find branchekoder for diverse kontroller og lignende her.
Branchekoden for kreaturslagterier og oksekødsopskæringsvirksomheder
Branchekoden for kreaturslagterier og oksekødsopskæringsvirksomheder er et struktureret sæt anvisninger, som den enkelte virksomhed (kreaturslagterier og oksekødsopskæringsvirksomheder) kan benytte sig af i forbindelse med etablering og vedligeholdelse af sin lovpligtige egenkontrol.
Branchekoden er tilgængelig via nedenstående links.
- Adgang til branchekode (vurderet af FVST)
- Adgang til branchekode, engelsk udgave (vurderet af FVST)
- Adgang til den frivillige del af branchekoden (ikke vurderet af FVST)
Find en pdf-guide til branchekoden for ikke-medlemmer her.
Kontaktperson: Maj-Britt Albrechtsen
Branchekoden for forsegling
Branchekoden for forsegling fastsætter minimumsrammen for virksomheders egen forsegling af transportvogne og containere, der skal foretages af virksomheder for at opretholde ikke-emballeret køds eksportstatus til en række særlige tredjelande med krav om at kød ikke må komme i kontakt med kød som ikke er anerkendt.
Branchekoden kan endvidere anvendes til sikring af sporbarheden under transport af ikke-emballeret, ikke sundheds-mærket opskåret svinekød, forudsat at seglet opfylder kravene til identifikationsmærkets udformning.
Branchekoden udgør en anvisning på en egenkontrol, som dokumenterer korrekt forsegling/afplombering af transportvogne.
Branchekode for egenkontrol med forsegling af forsendelser af uemballeret kød (pdf)
Kontaktperson: Sóleyð Húsdal Leonsson
Branchekode for fødevarekædeoplysninger - grise
Hygiejneforordningen for animalske fødevarer (Europaparlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 853 af 29. april 2004 om særlige hygiejnebestemmelser for animalske fødevarer.) stiller krav om, at landmanden skal stille en række oplysninger om slagtedyrene til rådighed for slagteriet, inden dyrene kan slagtes.
I branchekoden for fødevarekædeoplysninger specificeres det, hvordan informationer om fødevarekædeoplysninger tilvejebringes, og det illustreres, hvordan det dokumenteres,
- At der er bedt om oplysningerne
- At de er kontrolleret
- At der er ageret på grundlag af oplysningerne.
Branchekoden dækker slagtning af grise.
Retningslinier/Branchekode – Fødevarekædeoplysninger - Håndtering på svineslagterier (pdf)
Kontaktperson: Sóleyð Húsdal Leonsson