FORSIDE
Et hit i hele verden
<

Gris på højt niveau

Et hit i hele verden

Over 100 års erfaring med griseproduktion har gjort lille Danmark til en af verdens største eksportører af både grise og grisekød. Udlandet vil have god kvalitet, grundig kontrol og høj fødevaresikkerhed, og det kan vi levere på baggrund af vores enestående ekspertise. Dansk gris er noget af det bedste i verden, og selv de fjerneste lande vil handle med os.

Eksport af dansk grisekød, 2017

I Japan spiser de danske grise

Japanerne stiller store krav til kvaliteten af fødevarer, og dansk grisekød er i høj kurs derude. Hør mr. Watanabe fortælle, hvad han mener, er det særlige ved dansk gris.


Racegrise og gadekryds

For at producere sunde grise med god kødkvalitet skal der være styr på avlen. Og det har vi i Danmark, hvor produktionen er baseret på tre racer: Dansk Landrace, Dansk Yorkshire og Dansk Duroc med hver deres kendetegn og kvaliteter, som kombineres i avlsarbejdet. Derfor eksporterer Danmark ikke bare kød, men også ornesæd og avlsdyr i stor stil.

Verdens bedste stalde

Verdens bedste stalde

Grisene skal have et godt liv i stalden.

Verdens bedste stalde

Verdens bedste stalde

Drægtige søer, smågrise og større slagtesvin går i løsdrift, hvor de lever sammen i flok.

Verdens bedste stalde

Verdens bedste stalde

Og danske griseproducenter har på eget initiativ taget næste skridt og er blevet verdensførende i at bygge farestalde til løse søer.