Klimatiltag i erhvervet
Udforsk nogle af de innovative og bæredygtige tiltag, som dansk landbrug og fødevareproduktion har implementeret for at håndtere klimaudfordringerne.

Pyrolyseteknologi kan halvere landbrugets klimaaftryk
L&F er sammen med en række aktører med i et projekt, der har potentiale til at nedbringe klimaudledningen markant i landbruget og transportsektoren.

Forskning i genetik kan potentielt reducere CO2-udledningen
Den danske fødevareklynge har over længere tid udviklet genetisk selektion og avlsmateriale, der har en positiv indvirkning på CO2-regnskabet.

Udvikling i agroindustrien skaber bæredygtige løsninger
Vi skal producere mere med et lavere klimaftryk. Det kræver innovation, optimering og nytænkning - og dansk agroindustri kan gøre en afgørende forskel.

Fremtidens planter er klimatilpassede, effektive og robuste
Med udsigt til mere ekstremt vejr med højere temperatur, tørke og oversvømmelser, så stilles der stadigt større krav til fremtidens planter.

Data og rådgivning er nøglen til den grønne omstilling
Den danske fødevareklynge har i årtier arbejdet databaseret, og i dag er det data det fundament vi bruger til at skabe den grønne omstilling.

Danske ingredienser og enzymer udvikler nye fødevarer
Danske ingredienser og enzymer er med til at udvikle fremtidens fødevarer og ikke mindst til at mindske spild i alle led af fødevarekæden.

Effektiv og bæredygtig fødevareforarbejdning
Den danske fødevareindustri fokuserer hele tiden på at skabe en fødevareforarbejdning, som er endnu mere bæredygtig og effektiv.

Sorte soldaterfluelarver bliver til bæredygtigt dyrefoder
Uden for Horsens producerer Enorm Biofactory bæredygtigt foder til husdyr lavet på sorte soldaterfluers larver.

Robotter erstatter traktoren i grøn landbrugsproduktion
Robotter er en del af løsningen i den grønne omstilling. Agrointelli kan med deres markrobot bidrage til en klimaoptimeret landbrugsproduktion.